ambassadörer

 

Våra ambassadörer har bergen och naturen som arbetsplats och vardagsrum. De sätter stort värde på riskhantering och säkerhet och vill medverka att sprida kunskap och gott omdöme. 

 
 
RL_webb15.jpg

Antti Autti

snowboardåkare

www.anttisworld.com

Jag vill konstant utmana mig själv, hitta nya åk och linjer. Varje vinter utsätter jag mig själv för potentiella faror och tar kalkylerade risker och därför är kunskap och förståelse allt för mig som professionell snowboardåkare.

Innan varje åk frågar jag mig om jag tagit alla faktorer i hänsyn? Har jag varit tillräckligt kalkylerande gällande riskerna? För mig är det jätteviktigt att ha förståelse för farorna som omger mig. Förståelsen tar inte bort farorna men hjälper mig att undvika dem och låter mig njuta av att vistas i naturen på ett helt nytt sätt.

 

 
RL_webb18.jpg

Karin Stöckel

skidåkare

www.karinstockel.se

Min kärlek för freeride gör att jag ständigt är medveten om riskerna som finns uppe på ett berg. Det är en extremidrott där kunskap kan vara skillnad mellan liv och död. Varje beslut där uppe är mitt eget, vilken linje jag väljer och vilken riskbedömning jag gör av snötäcket. Jag vet att det aldrig är hundra procent säkert, men jag vet också att ju mer jag vet om vädrets påverkan, snöns egenskaper och mitt sätt att välja linjer kan göra stor skillnad.

Jag vill kunna njuta av allt fantastiskt jag får uppleva, de vackra berg jag får se och naturen som döljer sig bakom topparna. Känner jag mig säker när jag ute, och om jag är trygg med mina egna.”

 
 
RL_webb17.jpg

Johanna Davidsson

äventyrare

www.solosister.se

Min drivkraft är naturen. Jag vistas gärna länge ute, långt bort från civilisationen. Jag gillar att låta vädret styra utan att jag kan kontrollera allt. Då är det viktigt att veta hur man hanterar en oväntad storm eller vad man ska göra när kroppen börjar bli allt för kall.

För att kunna vara länge ute i en miljö med extrema väderförhållande långt borta från hjälp krävs goda förberedelser. Till varje långtur gäller det att vara ödmjuk gentemot sin egen kapacitet, kunskap och väderförhållanden. Jag kommer aldrig att bli fullärd utan lär mig alltid mer av mina turer i svenska och norska fjällen och polartrakter som Svalbard, Grönland och Antarktis. Jag tycker det är viktigt att lära sig av de som har mer erfarenhet och kunskap. Jag är tacksam över att få vara en del av Replacing Luck som är en viktig organisation för att göra tryggare turer.”

 
RL_webb16.jpg

Magnus Ormestad

Grundare, Husky Productions

www.huskypodcast.com

”Har man en gång fått uppleva hur underbart det är att gå på tur så tror jag inte att man någonsin vill släppa det. Men det finns alltid risker om man inte skaffar rätt kunskap eller om man kanske överskattar sin egen förmåga. Därför är det oerhört viktigt med, inte bara kurser och utbildningar, utan även att man kan problematisera och även sätta risktagande i perspektiv.

Det är dessutom viktigt att vi kan ta till oss av andras erfarenheter och lärdomar då det inte är meningen att vi ska låta rädslor styra våra drömmar och handlingar - det är glädjen och upptäckarlusten som ska få göra det. Jag är glad och stolt över att kunna bidra till det genom Replacing Luck.”